Paella 7 points / portion

4 port

Ingredienser
2 medelstora kyckling filèer, skurna i minibitstora bitar
2 tsk olja
1 medelstor gul lök hackad
1 medelstor röd paprika, urkärnad och hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
3 medelstora väl mogna tomater, hackade
1 förpackning saffran, 0.5g
2 tsk paprikapulver
En liten knippa timjan, med träiga stjälkar borttagna, hackad
3dl ris, (okokt)
6dl kycklingbuljong
400g frysta skaldjur, tinade
125g frysta ärtor
Salt och peppar citronklyftor till servering

Fräs kycklingbitarna i en stor stekpanna med olja i 5 minuter under omröring. Salta och peppra och ta upp kycklingen. Fräs lök, paprika och vitlök i 5 minuter tills hacket mjuknat. Blanda ner tomater, saffran, paprikapulver och timjan och koka i ytterligare 2 minuter.

Tillsätt riset, blanda väl och späd med buljongen. Låt koka på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka i ytterligare 10 minuter utan att röra om. Lägg till sist ner skaldjur och ärtor. Rör om försiktigt. Låt stekpannan stå på den avstängda plattan i 5 minuter.

 Salta och peppra om de behövs och servera med citronklyftor. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0