Lasagne med svamp och bacon 6 points/port

4 port

Ingredienser:

Pastaplattor för 4 personer
1 stor burk keso naturell
10-12 stycken färska champinjoner
1 paket bacon
Spenat (färsk eller fryst)
1 burk kantareller (eller färska)
1 svampbuljongtärning
2 dl lättmjölk
4 msk Philadelphia Light
1 stor squash
Basilika, oregano, svartpeppar, vitlök (efter smak)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär baconet i bitar, knaperstek det och låt det rinna av ordentligt på hushållspapper. Fräs ihop skivade champinjoner, kantareller (skär dem i mindre bitar om de är för stora), pressad vitlök, tärnad squash, basilika, oregano, buljongtärningen och peppar i lite olja. Ha gärna i lite sambal oelek så det blir lite fart på fräset. Späd gärna med kantarellspadet. Blanda i baconet och rör om när det har fräst klart.

Koka upp mjölken och vispa i osten, salta och peppra, ha gärna i både oregano och basilika i såsen, samt spenaten. Red gärna av med maizena för att få den tjockare. Bred ut ca 1/3 av keson i botten på en ugnsfast form, lägg sedan pastaplattor så det täcker. Lägg på hälften av fräset och hälften av såsen. Lägg på ytterligare ett lager plattor samt resten av fräset och resten av såsen. Bred ut resten av keson uppepå. Låt den stå i ugnen ca 20 minuter eller tills pastaplattorna är färdiga. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0