Fiskgratäng med räkstuvning 7 points/port

4 portioner, 225 grader

Ingredienser:

400

gr

Fryst torsk

4

port

Potatismos

1

 

Äggula

Räkstuvning:

1

brk

Räkor (ca 190 gr)

2

msk

Margarin

4

msk

Vetemjöl

1

dl

Räkspad

3

dl

Lättmjölk

 

 

Salt, pepper

Gör så här:

Tina torsken om den är frusen. Lägg fisken i mitten på en ugnssäker form. Blanda i äggulan i moset.
Spritsa eller klicka moset runt fisken.Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet.
Häll i vätskan under omrörning. Låt puttra i ca. 5 minuter.

Blanda i räkorna men låt inte stuvningen koka mer. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över fisken.

Gratinera i 225° ugnsvärme i ca. 30 minuter.

Servera med en god sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0