Baba Ghanoush – auberginedipp 2,5 points totalt

600 g             auberginer
2 st                vitlöksklyftor, hackade
3 msk            tahini, sesampasta
0,5 st             citron, pressad
0,5 dl             lättyoghurt (ska egentligen vara olivolja men kan bytas till lättyoghurt)
flingsalt
nymald peppar

1 Sätt ugnen på 200 grader. Pricka aubergineskalet med en gaffel, så spricker det inte i ugnen. Baka auberginerna i mitten av ugnen tills skalet börjar skrynkla sig, cirka 30 minuter. Skär bort bladfästet och dra av skalet. Skär aubergineköttet i mindre bitar.

2 Mixa aubergine, vitlök, tahini, citron och olivolja/yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

3 Låt smakerna mogna före servering. Lägg upp i en skål och strö över hackad persilja. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0