Fiskgratäng med räkstuvning 7 points/port
4 portioner, 225 grader
Ingredienser:
400 |
gr |
Fryst torsk |
4 |
port |
Potatismos |
1 |
|
Äggula |
Räkstuvning:
1 |
brk |
Räkor (ca 190 gr) |
2 |
msk |
Margarin |
4 |
msk |
Vetemjöl |
1 |
dl |
Räkspad |
3 |
dl |
Lättmjölk |
|
|
Salt, pepper |
Gör så här:
Tina torsken om den är frusen. Lägg fisken i mitten på en ugnssäker form. Blanda i äggulan i moset.
Spritsa eller klicka moset runt fisken.Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet.
Häll i vätskan under omrörning. Låt puttra i ca. 5 minuter.
Blanda i räkorna men låt inte stuvningen koka mer. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över fisken.
Gratinera i 225° ugnsvärme i ca. 30 minuter.
Servera med en god sallad.
Kommentarer
Trackback